Tandactie 2010: Het verslag

Written by on April 4, 2010 .
Colt Tandactie

Met de hele tandploeg onderweg naar een eiland in de Mekong-rivier. Even op de foto met Dr. Bob ( links) verder: Sandra - Delaney - Chad - Somnang - Iva en Jeff uit Amerika en Kei en Yuto uit Japan.

Een moeilijk geval

Een moeilijk geval. Sommige kinderen hebben alleen maar rotte kiezen en tanden. Zij kunnen dan 's nachts niet slapen van de pijn... maar ook niet eten. De conditie van die kinderen gaat achteruit. Soms moet Dr. Bob er even aan te pas komen! De rest kijkt toe.

Actie Kindertand, kindertehuis COLT Cambodja

Ze waren weer van de partij; de vaste ploeg assistentes. Reina, Marjolein en Anneke. Anneke doet altijd de "nazorg"..... zij let op dat er geen forse nabloedingen zijn. Het kind mag pas gaan, wanneer de bloeding is gestopt. Er worden heel wat traantjes weggeveegd door Anneke. Marjolein en Reina verzorgen de fluorbehandelingen.

Een zware taak

Een hele zware taak. Het steriliseren van de instrumenten en het klaarmaken van de benodigde tangen en verdovingsspuiten. Sheri en Simone ( amerika ) hebben dag in dag uit - in de bloedhitte - deze taak uitgevoerd.

Bezoek

Gelukkig kregen we bezoek van Nel ( de moeder van Frida) en Femke en Anouk. Alle drie hebben ze een paar dagen flink de handen uit de mouwen gestoken. Ook Frida en SouChheng waren van de partij.

praktijk

Thuis werken deze tandartsen uit Amerika en Japan in luxe praktijken! Dat was tijdens deze aktie wel even anders............. maar de hele medische ploeg had de tijd van hun leven.

Ziek

Door de extreme hitte ( 40 graden) werden een paar van onze medewerkers ziek. Dan is het een geluk dat er een paar "reserve" assisten zijn.

Volgend jaar komen er weer andere tandartsen.... wil je ook meehelpen? Stuur een mail naar Colt-Cambodia

Back to news